Szukaj

Warsztaty kulinarne z udziałem Dobrawianek

logo gckib

Klub Dobra

Instruktor:
Marzena Krysińska

Adres:
ul. Graniczna 31,
Dobra

Telefon:
91 424 19 35

Godziny otwarcia:

wtorek - sobota 14:00 - 22:00

Klub nieczynny w dniach:

31.10-02.11.2024, 24-28.12.2024 r.

W dniu 6 października 2020 r. w klubie w Dobrej odbyły się warsztaty kulinarne z udziałem Dobrawianek. Podczas zajęć kulinarnych zrobiono zapiekankę porowo-serową na cieście francuskim.

Zapraszamy do samodzielnego przygotowania zapiekanki, podajemy przepis:

Składniki:

– 3 paczki ciasta francuskiego
– 3 szt pora
– 1kg sera białego
– 4 jajka
– 150ml śmietany 30 %,
– olej
– sól.

Wykonanie:

Por gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, po wystygnięciu odsączamy z wody, następnie do pora dodajemy ser rozdrabniając w ręku, dodajemy 4 jajka, śmietanę, sól i wszystko mieszamy. Dzielimy na 2 części: pierwszą warstwę rozkładamy na ciasto francuskie kropiąc to małą ilością oleju, następnie znowu ciasto, farsz i ciasto na wierzch. Nagrzać piekarnik i wstawić na 40 min w temp 180 stopni. Smacznego.

Klub Dobra

Instruktor:
Marzena Krysińska

Adres:
ul. Graniczna 31,
Dobra

Telefon:
91 424 19 35

Godziny otwarcia:

wtorek - sobota 14:00 - 22:00

Klub nieczynny w dniach:

31.10-02.11.2024, 24-28.12.2024 r.

Aktualności z Dobrej

Dobra

logo gckib

Walentynkowe ozdoby

14 lutego co roku obchodzimy Walentynki – to coroczne święto zakochanych. Historia Walentynek w Polsce rozpoczęła się dopiero w latach 90 XX wieku. Z biegiem

Dobra

logo gckib

Mikołajki w klubie GCKiB w Dobrej

W ostatnią niedzielę, 5 grudnia, Gminne Centrum Kultury i Bibliotek w Dobrej zaprosiło wszystkich mieszkańców Dobrej na Mikołajki w formie losów. Co się działo? W

Dobra

zdjęcie figur szachowych

Zapraszamy na zajęcia szachowe w Dobrej

Serdecznie zapraszamy dzieci od 6 lat na zajęcia szachowe prowadzone przez licencjonowanego Instruktora Szachowego. „Nauka gry w szachy sprzyja wszechstronnemu rozwojowi dziecka – kształci pamięć,

Dobra

logo gckib

Czas na przetwory!

Sezon na przetwory już się zaczął i potrwa do końca lata. Warto wykorzystać ten czas na przygotowanie zapasów, które jesienią i zimą będą cieszyć smakiem

Nasze kluby i biblioteki

Skip to content