ajęcia kulinarne przeprowadzone w okresie ferii zimowych w Filii Gminnego Centrum Kultury i Bibliotek w Bezrzeczu, były idealnym pomysłem na twórcze spędzenie czasu dla dzieci.
Razem z doświadczoną szefową kuchni panią Haliną Sromek dzieci przygotowały zdrową i kolorową sałatkę owocową. Podczas zajęć uczestnicy usprawniali się manualnie poprzez m.in.: krojenie, obieranie czy mieszanie składników. Dzięki tego rodzaju zajęciom kulinarnym dzieci uczą się rozpoznawania smaków, właściwego zachowania przy stole i dbałości o porządek.
Nabywają prawidłowych nawyków żywieniowych i higienicznych. A wszystko to poprzez świetną zabawę. Podsumowaniem wysiłków kulinarnych była wspólna degustacja sałatki owocowej oraz zachwyt nad smakami i aromatami.
Produkty niezbędne do przeprowadzenia zajęć zakupiła Rada Sołecka.
autor: Halina Kotwicka
foto: Halina Kotwicka